Kerronpas välillä vähän kuulumisiamme.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Työt alkavat maanantaina ja menen koittamaan miten käsi kestää. Fysioterapiassa jatketaan ja hän on sitä mieltä että käden oireet ovat enemmän niskasta kuin kädestä itsestään johtuvia. Niska/hartiaseudun kireyksiä koitetaan purkaa ja oma asento on muistettava pitää hyvänä. Jumpalla on lupa käydä ja kävinkin nauttimassa Chibalista maanantaina. En huomannut kysyä miten oireet ensin sopivat tenniskyynärpäähän ja nyt johtuu niskoista. No koitetaan saada kuntoon.

 

Käsi alkaa toipumaan pikkuhiljaa ainakin kortisonipiikistä. En oikein tiedä onko paljoakaan parempi kuin ennen piikkiä, mutta arkisia asioita voi kädellä tehdä.

 

Koska en voinut neuloa tai virkata, aloin perehtymään paremmin ompelukoneeseeni.

 

Ja sitten niitä valmiita töitä...

 

864031.jpg

Jo reilu kuukausi sitten tein  miehelleni työkassin.

 

 

Viime viikolla ompelin Veeralle uuden trikoopaidan, johon yhdessä Veeran kanssa mietittiin kuva ja mitä siihen kirjoitettaisiin ;) Kaava on kirjasta JuJu - erilainen lastenvaatekirja. Todella kiva ja inspiroiva kirja, mutta kyllä kaavat otan jatkossakin jostain muualta.

 

864039.jpg
Trikoopaita Veeralle.

tunika kirjasta JuJu- erilainen lastenvaatekirja. Koko 100 cm.

 

 

864041.jpg
Lähikuva koneella kirjotusta kuvasta.

 

 

 

Lauantaina ompelin Veeralle kevyet housut "baby-sametista". Ihan kiva ommella välillä joustamattomasta vaatetta.

 

864098.jpg
Edessä valehalkio. Eli ei oikeasti vetoketjua.

 

 

864046.jpg

Takana taskut, tikkauksin.

 

 

 

Sunnuntaina Eerikalle pikapipon ihan vain kokeilumielessä. Raita kangas on Eerikalle pieneksi jääneestä puserosta, vaaleanpunainen kaappien kätköistä.

 

 

864035.jpg

 

 

 

Eilen keskiviikkona tein Ville-vauvalle tyynyliinan. Kirjonnan tein koneella jo jokin aika sitten, mutta nyt sain itse tyynyliinankin ommeltua.

 

864091.jpg

Tyynyliina on kokoa 40 x 58 cm.

 

 

864092.jpg
Lähikuva konekirjonnasta.

 

 

Niin ja vauvoihin liittyen, ystäväni saa vauvan, laskettuaika on huhtikuun alussa. Ihana ihana uutinen ;) Paranis nyt tuo hemmetin käsi, jotta pääsisi sitten jotain pieniä söpöjä juttujakin tekemään. Harmittaa kun Villellekään ei ole voinut mitään neulomuksia tehdä kun omien tyttöjen jutut eivät valmistu, eikä siis voi silloin muutakaan tehdä ja kun käsi ei kestä :(

 

Olen siis leikellyt ja ommellut nämä n. viikon aikana ja pari puseroa on jo leikattuna ja esivalmisteltuna. Yritän toteuttaa muutamassa blogissa bongaamaani juttua. Piirrän kaavoja kun siihen löytyy aikaa, samoin leikkelen kankaita. Ja kun ompeluinnostus iskee, niin on mitä ommella ;)

 

Eilen oli ihan pakko tarttua vähän puikkoihinkin. Äitini ei viimeksi tavatessamme ollut vielä päässyt sukkien alkuun ja tytöt todella tarvitsisivat uusia villasukkia. Ei nyt ihan vielä, mutta ei varmaan kauaa mene. Ja neulomisesta on muutenkin tulossa kovat vieroitusoireet. Oli siis pakko kaivaa vähän lankaa ja puikot. Ajattelin että neulon vaikka yhden raidan kerrallaan (seiskaveikan jättiraita lankaa), niin sukkien tekoon kuluu n. kaksi viikkoa ja kuukauden kuluttua molemmilla tytöillä olisi uudet sukat. Otin uudet bambusukkapuikot (aivan ihanat verrattuna vanhoihin metallisiin!!!) ja kilkuttelin ekan vajaan raidan. Ihanaa neuloa!

 

No tänään sitten ajattelin tuossa aamupäivällä tehdä vielä yhden raidan, mutta hupsista neuloinkin kolme... Se siitä maltillisuudesta. Pidin kyllä taukoja, tein muita asioita, jumppailin ja sitten palasin taas tv:n ääreen neulomaan.

 

Jotenkin sitä vain tuskastuu tähän käteen kun vaikka annoin totaalisen kaksi viikkoa lepoa ja vielä päälle kaksi viikkoa vailla neulomista, enkä ylipäätään kolmeen kuukauteen ole juurikaan neulonut, niin ei tuo alkuperäinen vaiva "hiirikäsi" ole paljoa muuttunut. No katsotaan onko kohta tosi paha taas, mut pakko oli vähän koittaa... Ymmärrätte varmaan ;) Niin ja hiirtä siis käytän vasemmalla, että koneella vain kirjoittaminen rasittaa oikeaa.