Törmäsin Vilman blogissa (Sisäinen villapaita) pesumokaan. Tämä toi mieleeni omat mokani käsitöitteni kanssa. Siis kaksi tosi pahaan mokaa...

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pesin kerran pesukoneessa villashaalin (tai torkkupeiton/villapeiton, miksikä sitä nyt nimittäisi) jonka olin itse kutonut kangaspuissa vaatetusartesaaniksi opiskellessani. Se oli kovin kaunis ja pehmeä ennen pesua mutta kissan kynnet saivat siihen helposti lankalenkkejä. Niinpä ajattelin pesukoneessa KEVYESTI huovuttaa... no se huopui ihan käyttökelvottomaksi koppuraksi ja epätasaisesti. Kyllä sitä itkin ja raivosin itselleni, etten varovaisemmin voinut kokeilla. Onneksi sentään sain käyttää sitä muutaman vuoden ennen kyseistä pesumokaa, mutta harmittaa se silti edelleen.

 

Samaista koulua käydessä tuli myös heitettyä miltei valmis luonnonvalkoinen villakangastakki karvareunuksella vahingossa roskiin... Siksi että...  Satoi vettä kun kannoin sitä kotiin, niinpä laitoin toisen muovikassin nurinpäin kassiin, ettei kangas kastuisi. Kotona jätin sen sitten eteiseen. Siivoiltiin ja heitettiin eteiseen parit roskapussit. Mies lähti roskia viemään ja varmisti että onko kaikki roskia. Minä vain iloisesti, että vie kaikki vaan... Enkä tajunnut asiaa ennenkuin oli aika ottaa tekele taas kouluun. Ja silloin se iski!!! Se meni roskiin!!! Ja roskat oli tietty juuri edellisenä päivänä tyhjennetty...Romahdus...Itkin ja huusin ja raivosin ja vatsa meni ihan nurin. Tuntui ihan tosi pahalta. Se oli kaunis a-linjainen takin tekele, josta puuttui enää lähinnä napinlävet ja helman ompelu :(  Meinaisin joutua jo tekemään kouluun uuden takin, mutta onnekseni päästiin sopuun opettajan kanssa, että sain numeron työstä vaikkei se tullut ihan valmiiksi. Olihan ope nähnyt koko ajan miten olin sitä tehnyt ja pohjasi numeroa myös yleiseen tasooni.

 

Tässä siis mun pahimmat käsityömokani, onko sinulle sattunut vastaavaa? Haastan sinut kertomaan omasi ;)