Lauantaina vietiin lapset äidilleni hoitoon, että saatiin kahdenkeskistä aikaa. Meidän piti käydä syömässä ja elokuvissa synttäreitteni kunniaksi, muttei jaksettukaan. Täytin täytekakun ja mussutettiin itse tehtyjä tortilloja katsellen leffaa kotisohvalta ;)

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Sunnuntaina pyöräytin kakun seuraksi vaniljakastikkeisen marjapiirakan (Hellapoliisin blogista). Kysyin mieheltä, joka oli tietsikalla, että missä asteessa paistan ja kauanko. Hän sanoi että 200 astetta ja n. tunti. Varmistin vielä ja niin piirakka meni uuniin.

 

Käytiin sitten välillä saunassa ja kun sieltä tulin, kurkkasin uuniin. Piirakka näytti ihan ruskealta. Ryntäsin samantien koneelle tarkistamaan mikä se paistoaika oli, no noin PUOLI tuntia. Ei kun äkkiä piirakka pois uunista. Ja kyllä mua otti päähän. Vähän aikaa tilannetta mietittyäni päädyin tekemään uuden piirakan, mutta nyt vanhalla tutulla murupohja-kermaviilitäyte systeemillä, sillä vaniljakastiketta ei enää ollut. Paistoin 35min ja hyvä tuli.

 

 

725479.jpg

Marjapiirakka vaniljakastikkeella.

Miehen hetkellisen lukihäiriön vuoksi piirakka oli uunissa n. 50min. kun piti olla n. 30min...

 

Mun edellisestä piirakan leipomisestani on niin kauan aikaa (raparperipiirakka on ihan erilainen), että hälytyskellot eivät riittävästi soineet, vaikkakin mietin että mites minä aikoinaan noin vain pyöräytin piirakan vieraille jotka ilmoittivat tulevansa tunnin kuluttua. No tietty niin että kun piirakan väkertämiseen uuniin menee vajaa puoli tuntia ja paistetaan n. puoli tuntia, niin se on valmis tunnin kuluttua...  No enköhän minä tämän muista taas jonkin aikaa.

 

No joo ja isäntä sai rangaistuksen. Joutui pesemään olohuoneen ikkunan + parvekkeen oven lasin. Boonuksena pesi vielä ruokatilan ikkunankin joka on parvekkeen suuntaan ;)

 

Äitini toi tytöt kuuden maissa. Heti kohta tuli anoppikin ja sitten Päivi ja Miina. Tällä porukalla sitten kahviteltiin.

 

725474.jpg

Kakku oli tosi perinteinen kuuden munan täytekakku, jossa välissä banaania, mansikoita ja kermavaahtoa. Päällä kermavaahtoa, mansikoita, hyytelösokeria ja marsipaanikoriste ;)