Blogi laahaa jäljessä muiden kiireiden takia, mutta päivitän kuitenkin vielä vähän viime viikon juttuja.

Kävin lauantaina vaateostoksilla ja totesin taas että vaatteet maksaa ihan törkeen paljon. 25-35e hiukankin tavallista "paremmasta" t-paidasta/puserosta esim. KappAhlissa. Ottaa päähän. Pitkään aikaan ei ole ollut inspistä ihan kunnolla ommella, mutta nyt tuntuu motivaatio ja inspiraatio palaavan noita hintoja katsellessa. Miten trikoopaita jossa on rypytetyt puhvihihat ja napitus, voi maksaa noin paljon. En varmasti olisi markka aikaan maksanut 150 – 200 mk mokomista. Ja kun ihan yhdellä puserolla ei pärjää... Pienillä kikoilla puseroista saa ihan nätin, vaikka kangas olisikin ihan tavallista. Nämä ompeluhommat kyllä jäävät reissun jälkeiseen aikaan ja reissuun otetaan mitä kaapista sattuu löytymään. Pari pitkähihaista ja ihan perus toppeja ostin tiistaina.

Sunnuntaina askarreltiin vihkoja. Idean ja ohjeet sain Helmiksen blogista ;) Veeran kanssa tehtiin pahvikannet ja kymmenen sivua. Käytettiin kirjepapereita ja värillistä paperia. Minä tein reiät, Veera ohjeistettuna ompeli narusidonnan. Koristeli kantta ja piirteli vähän sisälle. Kun Eerika heräsi, tekivät pienet nopeat vihkoset valmiista korttipohjista ja yhdestä A4 kokoisesta kirjepaperista. Eerika halusi pitää vihkosen itse, Veera halusi antaa vihon Janille.

463530.jpg
Veera kirjoitti itse nimensä, en saanut edes mallia laittaa. Huomatkaa peilikuvakirjoitus ;)


 463532.jpg
Tässä vihko sisältä

463524.jpg
Eerikan oma vihko (Eerikan osittain itse tekemä) ja Janin vihko (Veeran osittain itse tekemä)

Sunnuntaina käytiin Janin synttäreillä. Ajatella että pikkuveli täytti 30v. Tässähän alkaa tuntea itsensä vanhaksi. Kun kuulen PMMP:n biisin "Pikkuveli", niin Jani tulee mieleen. On aina ollut sellainen ihana vilkeri, jonka toivoisi pysyvän ikuisesti pienenä pikkuveljenä (jota kyllä mulle onkin) "Pysy aina pikkuveljenä ja lintuna, älä koskaan miehisty. En meidän taloon lisää aikuisia halua" ;) Jani on kyllä ihan jo mies, mutta mulle silti aina lutunen pikkuveli. Ikäeroa meillä n. kuusi vuotta ja olin Janin syntymän aikaan varsinainen vauvan hoitaja. Jani oli mun elävä pieni nukkeni.

Vanhempi pikkuveljeni Mika on kolmisen vuotta mua nuorempi ja häntäkin on tullut hoidettua. Joskus puin Mikalle villavaatteet päälle kesähelteellä ja hiivittiin yhdessä ulos kun äiti nukkui. Jätettiin vielä rappukäytävän ovi raolleen, ettei suotta herätetä äitiä ;) Janille joskus "lämmitin" maitoa tuttupullossa vesikattilassa ja syötin pinnasängyn raoista. Eihän se oikeasti lämmintä ollut kun en ollut levyä laittanut päälle ja sotkukin oli aikamoinen. Janin itkiessä olin vain lohdutellut, "älä itke, sisko hoitaa" ;) Ihanaa kun on kaksi pikkuveljeä.

463517.jpg
Eerika nautti Janin seurasta ;)

463518.jpg
Veera jaksoi juoksuttaa Vili-kissaa.

463519.jpg
Ja lopulta tunnin juoksutuksen päätteeksi kissan sai peitellä koriin lepäämään ;)