Tässä hiukan tämän viikon tilitystä, lähinnä lääkärissä juoksemista.

Ensin tiistaina rihkosin molempien tyttöjen kanssa Veeran ihotautilääkärille saadakseni Veeralle lisää hyviä rasvoja atooppiseen ihottumaan. Tytöt olivat mallikkaasti. Veera antoi hyvin katsella ihoansa. Lääkärin jälkeen käytiin Mäkkärissä syömässä ja leikkimässä. Kotiin oikeaan aikaan ja Eerika pääsi vielä päiväunille. Onnistunut reissu!

Torstaina jouduin taasen käymään lääkärissä molempien kanssa. Nyt syynä Veeran kurkkukipu ja kurkun selvä turvotus ja kummallinen vaalea patti kielen takaosassa. Oikeastaan säikähdin aikalailla tuota kielen pattia, on suht iso. Lääkäri tutki, käytiin labrassa, oli streptokokki eli angiina. Jälleen Veera antoi tutkia itsensä ja ottaa näytteen kurkusta. Eipä tuon tytön kanssa ole yleensäkään onneksi lääkärissä käynnissä vaikeuksia ollutkaan. Veera sai lääkekuurin ja varattiin vielä korva-, nenä- ja kurkkulääkärille aika perjantaille patin takia. Käytiin tutkimusten jälkeen poikkeuksellisesti kebabilla ihan lääkäriaseman naapurirakennuksessa. Tytöille otin kanaa & ranskalaisia. Ostin heille yhden annoksen, mutta pyysin jakamaan kahdelle lautaselle. Ja hienot annokset saivatkin ja kun olin unohtanut ottaa ruokailuvälineet niin myyjä toi nekin ystävällisesti. Oli ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen kerta tuossa paikassa, niin mukavaa palvelua sain ;) Aika rankka reissu kaiken kaikkiaan mutta hyvin meni Veeran polkiessa fillarilla mennen tullen ja Eerika rattaissa. Matkaa oli n. 1km per suunta.

Perjantaina kävin itse ensin yrittämässä ottaa rokotuksen. Se meni aivan reisille kun vastaanotossa en tarpeeksi selvittänyt että ollaan lähdössä reilun viikon kuluttua ja sainkin reseptin rokotteelle joka pitää ottaa kuukausi ennen matkaa... Tämä selvisi vasta kun olin jo ostanut ekan annoksen Twinrixiä (tai jotain sinnepäin) ja olin pistättämässä sitä terkalla. Siinä sitten mietittiin että mitäs nyt. Heitänkö 43e lääkkeen roskiin ja haen Havrexin, vai koitanko saada jonkun "gammagobuliini" (tai jotain sinnepäin) rokotteen reseptin lääkäriltä. Aikasintaan maanantaina voin soittaa rokotekeskukseen ja kysyä miten kannattais menetellä. Tuo gammahöntskö on kans hepatiitti a:ta vastaan ja teho alkaa 2-3 päivän kuluttua. No siis joko tuo on saatava tai sit otettava Havrex, jolloin 43e on ihan suoraan roskissa. *päänsärkyä*

Perjantaina sitten käytin myös Veeran siellä korvalääkärillä. Tyttö oli kun ihmisen mieli. Istui yksin lääkärin tuolissa ja teki kaiken niinkuin käskettiin. Katsottiin taas korvat ja kurkkuun katsottiin neljä kertaa, ottaen kielestä kiinni ja kurkkien pikku peilillä. Lääkäri sai rauhassa katsella kun Veera avasi aina kiltisti suun ja työnsi kielen ulos ;) Kovasti lääkäri kehui reippaaksi ja niinhän tuo olikin. Lääkäri ei oikein tiennyt mikä patti olisi. Koittaa hiukan selvittää asiaa. Kuukauden sisään pitäisi tutkia uudestaan mikäli ei ole häipynyt. Palkinnoksi reippaudesta Veera pääsi Mäkkäriin. Huh mikä roskaruokaviikko...

Tällä hetkellä Veeran olo on hyvä ja pattikin on "tipahtanut". Eilen illalla se jo näyttikin siltä niinkuin olisi takareunasta irti ja mietittiin, että olisiko ihan vain angiinan peitteitä. No nyt illalla sitä ei enää ollut, jäljellä oli lähinnä kuoppa. Seurataan tilannetta. Helpottaa kuitenkin kovasti mieltä kun patti ei enää ahdista kurkussa.

Tästä tuli aika raapustus yhteen viestiin. Mahtoiko kukaan jaksaa lukea. Nyt painun kuitenkin ukkokullan kainaloon sohvalle ;)