Tein elämäni ensimmäisen voileipäkakun kuopuksen 2v. synttäreille. Ohjeita metsästelin pitkin nettiä. Ensin tein kolmen paahtoleivän mittaisen kakun kylmäsavulohesta. Siitä tuli todella hyvä!

408494.jpg
Kylmäsavulohivoileipäkakku, kolmen paahtoleipäviipaleen mittainen.

Toiselle päivälle aikuisvieraille tein kinkkuvoileipäkakut (kolmen ja kahden paahtoleipäviipaleen mittaiset). Niistä pidempi epäonnistui sinänsä että täytteestä tuli liian vetelä ilmeisesti paprikan sisältämän nesteen takia, joten sen täytettyäni lisäsin kinkkutäytteeseen vielä yhden kaapissa olleen ruohosipuli-tuorejuuston. Sitten täytin vielä kahden paahtoleipäviipaleen mittaisen kakun ja se onnistuikin paremmin. Pidemmän kinkkuvoileipäkakun pistin puoliksi ja pakkaseen.

408543.jpg
Tässä kinkku- ja kylmäsavulohi voileipäkakut.
Molemmat on kahden paahtoleipäviipaleen mittaiset. Ne on aseteltu samalle tarjottimelle kuin yllä olevassa kuvassa, mutta poikittain kun muuta tarjoiluastiaa ei ollut.


Nämä siis olivat elämäni ensimmäiset voileipäkakut ja voin suositella kyseistä puuhaa kaikille vaikkei olisi koskaan ennen tehnyt ;) Eikä tullut kovin kalliiksikaan. Aineet näihin voileipäkakkuihin maksoivat n. 40e ja tällä summalla siis kolmen ja kahden paahtoleipäviipaleen mittaiset kylmäsavulohi- ja kinkkuvoileipäkakut (siis yhteensä 10 palanmitan edestä voileipäkakkua) ;) ;) ;)